Kao i većina dece, naročito današnje, pod uticajem YouTube-a, interneta i ostalih društvenih mreža, sanjao sam da putujem po svetu. Internet je prepun svetskih putnika koji sada obilaze najlepše destinacije na planeti, snimaju ih i od toga žive. Sve to me je navelo na toliko razmišljanja, maštanja i stvorilo u meni jednu ogromnu želju, da makar probam nešto slično. 

Imao sam priliku da na jednom predavanju Ise Planića, našeg najpoznatijeg planinara, slušam njegovu priču, o njegovom putu do najvišeg vrha sveta. Jedna rečenica mi je posebno ostala u sećanju,:"U životu ne možete postići uspeh odjednom, morate ići korak po korak.", gde je objasnio kako jedan profesor iz Srbije može da priušti ekspediciju vrednu 100.000 eura.To me je podstaklo da se više potrudim i da krenem da radim nešto, povodom svojih snova.  

Još u nižim razredima osnovne škole kada sam prvi put dobio telefon koji je posedovao kameru, video snimci su počeli da me interesuju, i polako tokom godina sam se razvijao na tom polju. Sve do upisa fakulteta, snimao sam i montirao snimke samo za sebe i uži krug prijatelja. Dok 2017. godine nakon puno razmišljanja otvaram YouTube kanal, i počinjem da snimam.  Ni do današnjeg dana nisam se odlučio precizno za pravac u kojem želim da moj kanal ide, volim automobile i putovanja, i to ide jedno sa drugim. Mada mislim da je za početak bolje da se držim jednog pravca, kako bih lakše i brže pronašao svoju publiku.

Međutim, početkom 2018. godine kombinujući sva svoja prethodna iskustva i saznanja dolazim na ideju, da pre Maldiva, Kube, Bahama i drugih egzotičnih destinacija, mi iz Srbije trebamo prvo svoju zemlju da upoznamo.  I umesto maštanja o nekim trenutno nedostižnim lokacijama, napravimo taj prvi korak i krenemo da putujemo, za početak da upoznamo svoju opštinu, pa svoj okrug, pokrajinu,... Obiđemo sve znamenitosti, jezera, reke, gradove u našoj okolini, pa nastavimo dalje i dalje sve do tih "egzotičnih", to jest svetski poznatih destinacija, od kojih se par nalazi i u našoj državi.

Ideja je bila odlična, mnogi su me podržali,ali kao student druge godine fakulteta ja to nikako nisam mogao da priuštim. Roditelji su imali ogromnu želju da mi pomognu da ostvarim svoje snove, ali ja nisam želeo da im otežavam život, jer im ni ovako nije lako, školuju dva studenta sa nekim prosečnim primanjima. Što znači da svaki neočekivani trošak stvara mnogo problema narednog meseca. A i osećao sam da ovo moram sam da uradim. Krenuo sam redom da izlažem svoju ideju, firmama, kompanijama, fakultetima,... Bilo kome od koga sam očekivao da će možda znati da me usmeri na neka vrata, ako nije u stanju da otvori svoja. I nakon postavljenih više od 100 pitanja, i dobijenih oko 100 odgovora ne, pronašlo se i jedno ili dva pozitivna odgovora. Što je meni bilo i više nego dovoljno da nastavim još jače i potrudim se da ovaj projekat spe.

U ponedeljak  06.08.2018. godine u Bačkoj Topoli počinje Serbian Road Trip. Moj san se ostvario. Kako smo se proveli saznaćete uskoroooo.